Sammen! Sør-Varanger utvikler jente- og damefotballen

Postet av Kirkenes Idrettsforening den 9. Nov 2022

Slik ønsker KIF og de andre fotballklubbene i kommunen å satse på våre lokale jenter og damer

Gjennom store deler av 2022 har en arbeidsgruppe med representanter for KIF, HIL og BIL sett på alternative satsings- og utviklingsmodeller for jente- og damefotballen i Sør-Varanger. I sin rapport fremhever gruppen viktigheten av å legge til rette for organisert fotball for alle jenter og damer som er glade i sporten.

"Det skal så langt det er mulig gis tilbud for spillere i alle aldre og med ulike ferdigheter og motivasjon, både dem som først og fremst søker et trygt og sosialt idrettsmiljø og for dem som ønsker å satse på sporten," sier Atle Staalesen, leder av arbeidsgruppen. 

"Det skal være plass både for dem som er fornøyd med å være "fotball-mosjonister" og for dem som ønsker å bli toppidrettsutøvere," understreker han.

Arbeidsgruppen foreslår en organisering og satsing som innebærer følgende:

-Et satsings-lag på damelagsnivå etableres innenfor en av de tre klubbene

-Et rekrutt-lag på damelagsnivå etableres som samarbeidslag mellom de tre klubbene.

-J15 fortsetter som samarbeidslag mellom de tre klubbene.

Det foreslås opprettelse av et styrende organ innenfor den utvalgte klubben og dette skal  jobbe for helhetlig utvikling av jente- og damefotballen i kommunen, inkludert Damelaget, rekruttlaget og J15. Dette styret skal ha representanter for alle de tre klubbene. Den utvalgte klubben skal ha sportslig og administrativt ansvar for både Damelaget, rekruttlaget og J15.

Arbeidet med utvikling og satsing på den lokale jente- og damefotballen er støttet av Sparebank1 Nord-Norge og Samfunnsløftet.


Les rapporten her

Rapport.Jente-Damefotball.pdfKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.